1. Was de kap met water een milde zeep
Reinig uw kap alleen met water en een zachte zeep. Gebruik geen harde borstels of was en ga in geen geval met uw auto door de wasstraat. U voorkomt hiermee beschadigingen aan uw kap. Was de kap in zijn geheel om verkleuringen te voorkomen. Probeer overigens altijd zo snel mogelijk vuil (vogelpoep e.d.) van uw kap te verwijderen voordat het in gaat vreten. Was de kap niet in direct zonlicht en spoel de kap altijd goed af!
2. De achterruiten
Glazen ruiten mogen alleen worden schoongemaakt met producten op waterbasis. Let vooral ook op de achterruitverwarming, deze is erg kwetsbaar en met name de stekkers mogen niet vochtig worden. Plastic ruiten mogen veelvuldig met een zachte doek of spons worden afgenomen. Spoel altijd wel eerst zand en ander vuil met veel water weg zodat er geen krassen op de ruit komen. Wanneer de ruit na verloop van tijd minder doorzichtig gaat worden, kunt u een polijstmiddel gebruiken. Vraag hiernaar bij TOP CABRIO.
3. Open geen natte kappen
Open de kap nooit wanneer deze nat is, daarmee voorkomt u schimmelvorming op de kap en aantasting van het materiaal. Beter is het om de kap met een zeem af te nemen en een stukje te rijden met een dichte kap zodat deze goed kan drogen. Indien de temperatuur onder de 5 graden is kunt u de kap beter niet open of dicht doen. Er kan ernstige schade ontstaan aan de (PVC) kap of de kunststof achterruit omdat het materiaal te hard is geworden om soepel mee te vouwen.
Gebruik nooit een ijskrabber om het ijs van de achterruit te verwijderen, hierdoor ontstaan krassen. Beter is het om de auto van binnenuit op te laten warmen, het ijs verdwijnt dan vanzelf.