Onderhoud tips

Regelmatig krijgen wij vragen over hoe je de cabriolet kap het beste kan onderhouden. Graag geven wij u hieronder een aantal tips zodat uw cabriolet kap langer mee zal gaan!

1. Was de kap met water een milde zeep

Reinig uw kap alleen met water en een zachte zeep. Gebruik geen harde borstels of was en ga in geen geval met uw auto door de wasstraat. U voorkomt hiermee beschadigingen aan uw kap. Was de kap in zijn geheel om verkleuringen te voorkomen. Probeer overigens altijd zo snel mogelijk vuil (vogelpoep e.d.) van uw kap te verwijderen voordat het in gaat vreten. Was de kap niet in direct zonlicht en spoel de kap altijd goed af!

2. De achterruiten

Glazen ruiten mogen alleen worden schoongemaakt met producten op waterbasis. Let vooral ook op de achterruitverwarming, deze is erg kwetsbaar en met name de stekkers mogen niet vochtig worden. Plastic ruiten mogen veelvuldig met een zachte doek of spons worden afgenomen. Spoel altijd wel eerst zand en ander vuil met veel water weg zodat er geen krassen op de ruit komen. Wanneer de ruit na verloop van tijd minder doorzichtig gaat worden, kunt u een polijstmiddel gebruiken. Vraag hiernaar bij TOP CABRIO.

3. Open geen natte kappen

Open de kap nooit wanneer deze nat is, daarmee voorkomt u schimmelvorming op de kap en aantasting van het materiaal. Beter is het om de kap met een zeem af te nemen en een stukje te rijden met een dichte kap zodat deze goed kan drogen. Indien de temperatuur onder de 5 graden is kunt u de kap beter niet open of dicht doen. Er kan ernstige schade ontstaan aan de (PVC) kap of de kunststof achterruit omdat het materiaal te hard is geworden om soepel mee te vouwen.
Gebruik nooit een ijskrabber om het ijs van de achterruit te verwijderen, hierdoor ontstaan krassen. Beter is het om de auto van binnenuit op te laten warmen, het ijs verdwijnt dan vanzelf.

4. Maak de kap niet gelijk na onderhoud open

Op een pas gemonteerde cabrioletkap zit enorm veel spanning. Het is verstandig om de kap daarom niet direct te openen na de montage, maar eerst enige tijd dicht te laten. Wij adviseren voor PVC en stoffen kappen minimaal 24 uur, zodat de kap zich kan zetten naar het frame. Overigens zorgt het zeer frequent openen en dichtdoen van de kap voor een snellere slijtage op de vouwpunten.